Ogłoszenie

Nowe posty nie wy¶wietlaj± siê w dzia³ach: Zespo³y, Manga, Anime, Dramy i filmy. Dlatego te¿ prosimy o regularne odwiedzanie tych dzia³ów. Za utrudnienia przepraszamy.

#1 2011-05-03 20:16:37

Sayuuki

Administrator

7851426
Punktów :   

Kanon Wakeshima

http://i55.tinypic.com/24ky2yq.png

http://randomstuffaboutanime.files.wordpress.com/2009/09/kanonwakeshimaalbum.jpg

Kanon Wakeshima jest zarówno wokalistk±, jak i posiadaj±c± klasyczne wykszta³cenie wiolonczelistk±. Przysz³a na ¶wiat w kochaj±cej muzykê rodzinie, czego wyrazem jest jej imiê odwo³uj±ce siê do terminu z zakresu tej dziedziny - "canon" . Kanji u¿ywane do jego zapisu oznaczaj± "brzmienie kwiatów". Obdarzona zosta³a s³odkim, czystym g³osem, w którego brzmienie niejednokrotnie wkradaj± siê ostrzejsze, pe³ne pasji tony. Jej chwytliwe, dosyæ melancholijne utwory ³±cz± w sobie partie wykonywane przez artystkê na wiolonczeli, wspierane przez inne klasyczne instrumenty, takie jak np. skrzypce, z ocieraj±c± siê o ambient elektronik±. Jej producentem jest Mana(Moi dix Mois, ex Malice Mizer), który jednocze¶nie zajmuje siê komponowaniem muzyki, Kanon natomiast pisze wszystkie teksty. Wakeshima posiada trzy wiolonczele: zwyk³±, zwan± Yaeharu-kun, czerwon± - Nanachie-chan oraz bia³± - Mikazuki-san. Jest te¿ uzdolniona plastycznie.

Poc±tkowo gra³a w szkolnej orkiestrze, pó¼niej zainteresowa³a siê pop'em.  Nowa pasja sk³oni³a j± do próby swoich si³ w charakterze wokalistki. Zaczê³a równie¿ tworzyæ w³asne, autorskie kompozycje. Podczas procesu twórczego zauwa¿y³a, i¿ lepiej czujê siê graj±c na wiolonczeli, a co za tym idzie zaczê³a ¶piewaæ wspomagaj±c swój wokal akompaniamentem ulubionego instrumentu. Maj±c lat szesna¶cie za¶piewa³a po raz pierwszy publicznie podczas festiwalu zorganizowanego na terenie liceum, do którego uczêszcza³a.

W 2007 roku zg³osi³a siê na przes³uchanie zorganizowane przez kompaniê Sony, po czym, jako jedna z finalistek, podpisa³a kontrakt z powi±zana z Sony Music Japan wytwórni± DefSTAR Records. M³oda artystka szybko przyku³a uwagê s³awnego mi³o¶nika klasycznej muzyki – Many, który postanowi³ zostaæ jej producentem. Zaintrygowa³a go nie tylko posiadana przez ni± umiejêtno¶æ ¶piewu przy jednoczesnym akompaniamencie wiolonczeli, lecz tak¿e jej dojrza³a, a jednocze¶nie sprawiaj±ca wra¿enie dzieciêcej, osobowo¶æ.

Wakeshima zadebiutowa³a na rynku muzycznym wydanym w maju 2008 singlem zatytu³owanym still doll. Utwór zosta³ wykorzystany jako ending anime Vampire Knight. Kanon u¿yczy³a równie¿ swojego g³osu jednej z epizodycznych postaci - pokojówce, pojawiaj±cej siê w jednym z pocz±tkowych odcinków serii. We wrze¶niu artystka wziê³a udzia³ w sponsorowanej przez ciesz±cy siê dobr± renom± dom towarowy MARUIONE imprezie Individual Fashion EXPO IV, podczas której wykona³a hit still doll. W pa¼dzierniku ¶wiat³o dzienne ujrza³ jej drugi singiel Suna no oshiro. W tym samym miesi±cu wyst±pi³a po raz kolejny na ¿ywo na Laforet Underground Party. Podczas eventu artystka zdradzi³a, i¿ zamierza wydaæ swój pierwszy album studyjny Shinshoku Dolce w lutym 2009 roku. W zwi±zku z promocj± wydawnictwa Kanon zapowiedzia³a swój europejski debiut. Recital odbêdzie siê 11 lutego w Pary¿u i bêdzie bezpo¶rednio powi±zany z europejskim wydaniem jej debiutanckiego kr±¿ka, który, ku uciesze fanów, uka¿e siê nak³adem francuskiej wytwórni Wasabi Records.

http://i56.tinypic.com/5n855e.png
Oficjalna strona

http://i51.tinypic.com/sqr2ty.png

DYSKOGRAFIA:
Albumy:
Shinshoku Dolce
Shōjo Jikake no Libretto: Lolitawork Libretto

http://i55.tinypic.com/16pi7n.png
~Lolitawork Libretto~ Storytelling by solita
Still Doll
Suna no oshiro

http://img854.imageshack.us/img854/2107/734ca2e7.jpg

#2 2011-05-10 14:05:22

Magic

Gakusei

Punktów :   

Re: Kanon Wakeshima

Pamiêtam jak razem z siostr± siê ni± zachwyca³y¶my. ¦piewa, gra na wiolonczeli, mówi po francusku, gotuje, rysuje, podk³ada g³os w anime... Z pewno¶ci± jest wyj±tkowo utalentowan± osob±. Szkoda tylko, ¿e sama nie komponowa³a tej muzyki...

#3 2011-05-22 21:03:55

nessi

Host

15934848
SkÄ…d: Sochaczew
Punktów :   

Pozna³am j± dziêki endingowi z anime Vampire Knight i od razu siê zakocha³am. Zainteresowa³o mnie te¿ to, ¿e gra na wiolonczeli tak ja ja. A po za tym bardzo odpowiada mi jej styl i ma te¿ ciekawy image. Obecnie czekam na jaki¶ jej nowy singiel~~ ^^

#4 2011-05-31 17:15:43

Hanabi

Dachinko

Punktów :   

Równie¿ pozna³am j± dziêki piosence Still Doll w VK ;) podziwiam jej talenty, a muzyka mi siê bardzo podoba. Ma cudny g³os *-* Tylko - i tu zgodzê siê z Magic -szkoda, ¿e sama nie komponowa³a muzyki.

#5 2011-06-02 12:43:49

Karda

Dachinko

12605138
Punktów :   

W sumie to ja te¿ j± pozna³am tylko dziêki piosence w Vampire Knight, ale to nie wa¿ne.
Wed³ug mnie ma talent, ale chyba nie jest zbyt popularna. Jak dla mnie mog³aby mieæ trochê wiêcej piosenek. Chêtnie bym ich pos³ucha³a.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lm8njraxY51qjmmvpo1_500.gif

#6 2011-06-02 15:12:26

Tsaminade

Dachinko

18280387
Punktów :   

Tak jak nie przepadam za wiêkszo¶ci± ¿eñskich wokali (tak w³a¶ciwie jest tylko kilka takich, które mi siê szczerze podobaj±), to i tu jest tak samo.
Fakt - ma talent, ale to nie jest dla mnie po prostu.
Podobaj± mi siê klimaty piosenek, ale to nie jest jej zas³uga, bo, jak pisa³a Magic, to nie ona to komponowa³a.
Zawsze lubi³am instrumenty smyczkowe, tak samo teraz - podoba mi siê d¼wiêk.

Szlag mnie zawsze trafia³, jak znajoma mówi³a, ¿e j± lubi, bo ma fajn± wiolonczelê. A jak siê pyta³am, czy w ogóle s³ysza³a jej piosenki, odpowiada³a, ¿e nie... -.-'

http://img714.imageshack.us/img714/1939/snowchibicopy.png

#7 2011-06-05 17:47:38

Makha.

Gość

Jeden z bardzo, bardzo niewielu damskich wokali, które mi siê przyjemnie s³ucha. Bo ja z regu³y to nie lubiê s³uchaæ kobitek. Kanon ma bardzo oryginalny wokal, zapadaj±cy w pamiêci. Tak samo jak kto¶ na górze wspomnia³, te¿ po raz pierwszy mia³am kontakt z jej muzyk± ogl±daj±c VK. Dlatego te¿ w¶ród moich 3 ulubionych piosenek s± te dwie z Vampire Knight oraz Tree of sorrow.

Dodatkowo bardzo mi siê podoba jej projekt z Kanonem z AC. Ich pierwszy singiel by³ naprawdê bardzo fajny, mi³o siê go s³ucha, zw³aszcza Calendula Requiem. No i teraz czekam na drugi, który ma wyj¶æ 15 czerwca.

#8 2011-06-14 07:42:27

Daisuke

Dorei

Punktów :   

Ja ni± siê zainteresowa³em po us³yszeniu 2 openingu Shiki... Oooj najlepsza jej nutka ;p.

#9 2011-06-28 13:32:40

Jeanne

Gakusei

SkÄ…d: Warsaw
Punktów :   

Czy tylko ja Kanon znam nie z VK? Dopiero pó¼niej, po przes³uchaniu wszystkich jej piosenek dowiedzia³am siê, dziêki siostrze, gdy jej pokazywa³am Kanon, ¿e jedna z jej piosenka by³a u¿yta w VK. Poszpera³am w necie i, tej! racja! Trochê siê przez to zniechêci³am, ale có¿. To nie wp³ynê³o za bardzo na to i¿ dalej j± lubiê.
Nienawidzê wrêcz damskiego wokalu. Poza Ayumi Hamasaki i wokalu exist trace, avril lavinge i moj± siostr±, jest pi±t± kobiet±, której ¶piewu mogê s³uchaæ. Jej g³os, jej muzyka sprawiaj±, ¿e mo¿na s³uchaæ jej przez parê godzin i siê nie znudzisz - a to plus! Od wolnych piosenek do tych szybszych, od s³odkiego g³osu do normalnego.
Ulubiona piosenka? Kagami! Przebija wszystko! A s³owa "Hey, Miss Alice..." ¶piewam siostrze jak j± widzê, czêsto by j± zdenerwowaæ [a) nie umiem ¶piewaæ, b) Alicja to jej drugie imiê, c) nienawidzi j-music] - s± one moim ulubionym wersem z piosenki Still Doll

#10 2011-12-05 11:14:36

RtêcioweLustro

Dorei

Punktów :   

Ja równie¿ znam j± z Vampire Knight ;) Podoba mi siê muzyka, jak± wykonuje. Jej g³osu mog³abym s³uchaæ d³ugo, d³ugo i nie znudzi³by mi siê, a jest niewiele kobiet, do których wokalu mam s³abo¶æ.

"-Czego krzyczysz... tylko noga? A tamtemu g³owê urwa³o i nie krzyczy, a ty o takie g³upstwo...!"

Shoutbox!

Facebook!

Stopka forum

RSS