Interesuje mnie, dlaczego zafascynowa³ was j-rock? Czy chodzi³o g³ownie o muzykê, styl ubierania siê, a mo¿e wygl±d zespo³ów odegra³ istotna rolê?
Ja wypowiem siê pó¼niej...
Ciekawe pytanie... Przed "g³êbszym wtajemniczeniem" w J-Rock'a raczej nikt siê nad tym nie zastanawia.
U mnie styl ubierania siê nie mia³ nic do rzeczy, bo szczerze mówi±c... mia³am to w powa¿aniu. I w sumie nadal mam.
Chyba najbardziej spodoba³o mi siê brzmienie, g³osy wokalistów oraz d¼wiêczno¶æ jêzyka w piosence. O tekstach nie ma co wspominaæ, bo jak poznawa³am J-Rock'a wcale a wcale siê nie zastanawia³am, co oni tak na prawdê ¶piewaj±.
Ostatnio edytowany przez Tsaminade (2011-05-10 16:26:46)
Hym, mnie najbardziej muzyka zainteresowa³a, bo by³a nietypowa, a potem do³±czy³ wygl±d. An Cafe by³ pierwszym moim zespo³em i od razu siê zakocha³am w japoñskiej muzyce. W tych g³osach, nie rozumianych piosenkach xD. chocia¿ nie mo¿na by³o nazwac tego wielk± mi³o¶ci± [w miêdzy czasie by³y zespo³y jak Metal Safari, Kannivalism ] najwiêkszy prze³om by³ na the Gazette, a do tego do³±czy³ Myv i Diru. Od nich zaczê³a siê moja wielka mi³o¶æ.
Na pocz±tku byli dla mnie dziwni ale jêzyk japoñski to chyba pierwsza rzecz która mnie poci±gnê³a w stronê j-rocka, g³osy wokalistów by³y strasznie egzotyczne, brzmia³y tak ca³kiem inaczej ni¿ europejskie, potem zwróci³am uwagê na gitary które brzmia³y inaczej tak jako¶ bardziej chaotycznie(nadal mam takie wra¿enie) choæ nadal nie podoba³o mi siê to do koñca. Potem spotka³am Versailles i the Gazette...och to by³o co innego ni¿ An Cafe, SuG które by³o wrêcz za s³odkie(choæ teraz nawet do nich siê przekona³am).
Alfons tego burdelu.
Mo¿e zacznê tak. Muzykê rockow± lubi³em zawsze. Ogl±daj±c anime spodoba³ mi siê po prostu jêzyk. Pó¼niej Monsun zaczê³a mi spamowaæ linkami, wiêc zacz±³em baczniej przys³uchiwaæ siê tego typu muzyce.
Reasumuj±c. G³ównym powodem zafascynowania j-rockiem by³ g³ównie jêzyk jak i typ muzyki. Do tego mo¿emy do³±czyæ do¶æ ciekawe brzmienie instrumentów, a na koñcu "look'.
"Some people believe in god.
I believe in music.
Someone people pray.
I turn up the radio..."