Ogłoszenie

Nowe posty nie wy¶wietlaj± siê w dzia³ach: Zespo³y, Manga, Anime, Dramy i filmy. Dlatego te¿ prosimy o regularne odwiedzanie tych dzia³ów. Za utrudnienia przepraszamy.

• Index
  •  » G
  •  » Golden Bomober (brak biografi)

#1 2011-06-19 17:10:42

Guren

Dachinko

Punktów :   

Golden Bomober (brak biografi)

Biografia zostanie uzupe³niona

#2 2011-06-19 17:11:48

Guren

Dachinko

Punktów :   

Re: Golden Bomober (brak biografi)

Golden Bomber : WEEK!TV Gibberish Comment

Golden bomber to chyba jedyny zespo³ ktoregokomentarze ogladam za kazdym razem xd nigdy nie przestaja mnie rozsmieszac ^^

#3 2011-06-25 14:57:14

Guren

Dachinko

Punktów :   

Golden Bomber : glare GUITAR SCHOOL Vol.2 DVD (3) kyan yutaka

Hahaha chica³bym zeby byl moim nauczycielem gry xd

#4 2011-07-16 19:32:12

Karda

Dachinko

12605138
Punktów :   

Nie wiem dlaczego, ale uwa¿am, ¿e to co robi± jest po prostu urocze i zabawne, chocia¿ du¿o osób siê pewnie ze mn± nie zgodzi...
Zawsze mnie ciekawi³o jak Kenji wygl±da bez tej warstwy betonu na twarzy... Ale wychodzi na to, ¿e jest chyba najseksowniejszy z ca³ego zespo³u (no oczywi¶cie nie wliczaj±c Juna T^T)
http://pics.livejournal.com/catbutt123/pic/001462xh/s640x480
http://1.bp.blogspot.com/_A_p-CwMvU5g/TKv5wE9sT4I/AAAAAAAAABU/Dypaf7mJfQQ/s1600/kenji.jpg
Po za tym kocham tego bloga. Maj± tam tyle zdjêci GB *0* http://fygoldenbomber.tumblr.com/ Sk±d oni je bior±? Bo wydaje mi siê, ¿e to prawie na pewno nie ich w³asno¶ci xD
Po za tym maj± ¶wietne filmiki. Jednymi z najlepszych s± randka z cz³onkami zespo³u i budzenie Juna <3 Chocia¿ z tej randki oczywi¶cie prawie nic nie rozumia³am, a du¿o tam mówili... :( £atwiej by³o z budzeniem, bo tam wystarczy³o patrzeæ by zrozumieæ.
Na koniec mogê powiedzieæ, ¿e chocia¿ ¶piewaj± z play becku (podobno, nie wnikam) to kocham ich i s± jedn± z moich najwiêkszych mi³ostek xD

Najnowszy film od ch³opaków- http://www.youtube.com/watch?v=9b2G8cjX … dded#at=17 memeshikute w wersji k-pop. Bardzo siê wczuli z tymi fryzurami i ubraniami... :B

Ostatnio edytowany przez Karda (2011-07-29 20:58:10)

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lm8njraxY51qjmmvpo1_500.gif

#5 2012-12-12 20:55:00

Hikari

Gakusei

Punktów :   

O co chodzi z Golden Bomber? xD' W³±czy³am ich teledysk, bo zaciekawi³a mnie miniatura. Piosenka przeciêtna, teledysk zabawny. My¶la³am, ¿e to taka jednorazowa zabawa, ale w³±czy³am kolejny klip i ch³opaki znów tañcz±. Widaæ, ¿e siê dobrze bawi±. Dawno nie zaczyna³am zapoznawaæ siê z zespo³em poprzez teledyski. Gdyby nie one, byæ mo¿e byæ siê nimi nie zainteresowa³a, a tak - zaintrygowali mnie. xD

#6 2012-12-13 09:32:17

Karou

Ronin

6583285
SkÄ…d: lubuskie
Punktów :   

Hikari, NIKT nie wie, o co chodzi z Golden Bomber. Serio.

http://i49.tinypic.com/29d91mf.jpg

Kiedy¶ w necie by³a transmisja na ¿ywo z ich koncertu... O ile to mo¿na by³o nazwaæ koncertem. Ich wokalista, Sho Kiryuin, w zasadzie odwala³ ca³± robotê, bo reszta zespo³u podczas koncertów... nie gra na instrumentach. Przez wiêkszo¶æ live'u. Yutaka Kyan zabrzd±ka³ na gitarze podczas mo¿e jednej-dwóch piosenek? Jun Utahiroba jako basista i Kenji Darvish - perkusista - powinni te¿ graæ, prawda? Co ja mówiê... CA£Y zespó³ powinien graæ przez CA£Y koncert. No chyba, ¿e jest siê Golden Bomber, gdzie koncert opiera siê nie na muzyce sensu stricto a na show, na scenkach, mniej lub bardziej zabawnych gagach i wszechobecnej, wypalaj±cej oczy goli¼nie Kenji'ego @_@.

Co ciekawe (i dla mnie kompletnie niezrozumia³e) ich singiel "Memeshikute" utrzymuje siê ju¿ od ponad roku utrzymuje siê w Top 10 Oriconu singli indies'owych O___O (a konkretnie od 14 IX 2011). A¿ chce siê zapytaæ... what the f*ck?

Co do mojej opinii - faceci s± zabawni, ale zbyt czêsto przekraczaj± granicê dobrego smaku w wyg³upach. Znam bardziej zabawne i elektryzuj±ce rzeczy, ni¿ ogl±danie ty³ka Kenji'ego czy Yutaki przebranego w damskie ciuchy. Serio. Fajnie czasem ich pos³uchaæ i podoba mi siê, ¿e maj± pomys³ na siebie, tak szaleñczo inny od tego, co jest na japoñskiej scenie muzycznej, ale gdybym mia³a s³uchaæ ich codziennie, to wyl±dowa³abym na oddziale zamkniêtym. Chocia¿... s³uchanie to jeszcze pó³ biedy - ogl±danie zlasowa³oby mi mózg x_x.

Niemniej, jestem baaaardzo zainteresowana nadchodz±cym wydawnictwem GB, a mianowicie maxi-singlem pt.: "Dance My Generation".
Tu jest preview --> http://www.youtube.com/watch?v=ec1RLLsdGnw

Wygl±da naprawdê ciekawie, a ja uwielbiam muzykê lat 80., z ca³ym jej kiczem i prze¶miewczo¶ci±, dlatego ju¿ nie mogê siê doczekaæ czego¶ w tym klimacie ^^.

"[...] Watashi ni asuwa aru no [...]"
GACKT, "Mizerable"

#7 2012-12-13 15:56:43

Monsun

Pierwsza dama Jrocka

Punktów :   

Goden Bomer chyba nikt nie pojumje. Przyznam szczerze, ze na poczatku podobali mi sie, ale jak To napisala Karolina, czesto przekraczaja granice dobrego smaku. Powtarzaja przy tym te same gagi, az do znudzenia- to powoli staje sie nudne.
Jezeli chodzi o mnie, to  liczy sie przede wszystkim muzyka, ktora zespol mi serwuje- a w przypadku chlopakow, nie rzuca na kolana.

I zmartwie was- GB oglosili, ze zawieszaja dzialanosc w nastepnym roku. Wokalista ma ponoc klopoty z glosem ( nic dziwnego, skoro on odwala cala robote)

https://68.media.tumblr.com/c847bc6dbc70257be73dfcd16c663774/tumblr_o4uqj7iWNk1s1k9eko1_500.gif
                                      «And on the eighth day, God created Malec.»

#8 2012-12-13 16:17:21

Hikari

Gakusei

Punktów :   

Obejrza³am tylko jedn± piosenkê gran± przez nich "na ¿ywo" (o ile mogê to tak nazwaæ xD) i my¶la³am, ¿e to, i¿ muzycy nie graj± na instrumentach to tak jednorazowo, w ramach tego jednego utworu, a tu proszê.... xD'
Ja rozumiem, ¿e podczas jednej piosenki, nawet kilku, zespó³ zamiast graæ, mo¿e lataæ po scenie, wariowaæ, rozgrzewaæ publiczno¶æ, tañczyæ etc. Nawet gagi pomiêdzy piosenkami mog³yby byæ ciekawym urozmaiceniem, ale... czy na tym ma siê opieraæ koncert zespo³u muzycznego? Rozumiem, gdyby tworzyli kabaret, w ramach kabaretu stworzyli sobie zespó³ i trochê w tê stronê poszaleli, ale tak nie jest. Dziwny to twór, bardzo dziwny.

Co ciekawe (i dla mnie kompletnie niezrozumia³e) ich singiel "Memeshikute" utrzymuje siê ju¿ od ponad roku utrzymuje siê w Top 10 Oriconu singli indies'owych O___O (a konkretnie od 14 IX 2011). A¿ chce siê zapytaæ... what the f*ck?

Memeshikute nie jest z³e, mo¿na pos³uchaæ, ale to nic odkrywczego. Ja w sumie lubiê takie wtórne piosenki, ale ile mo¿na? xD' Widaæ, nie sama piosenka siê liczy.
Ale za to podoba mi siê k-popowa wersja pv Memeshikute (choæ zrobienie z tego ca³ego teledysku to ma³e przegiêcie, wolê ten fragment). Go¶æ o br±zowych loczkach ma cudowny u¶miech (w ogóle kojarzy mi siê z jak±¶ amerykañsk± aktork± xD), za¶ ten z czarnym kokiem(?) ma ¶wietn± mimikê. :D

My¶la³am, ¿e to m³ody zespó³, ale dzia³aj± od 2004 roku, ju¿ 8 lat. Jednocze¶nie w tym do¶æ krótkim okresie wydali 12 singli, 11 albumów, z czego a¿ 5 best albumów! Wychodzi na to, ¿e na ka¿dy studyjny album przypada jeden best-of. Jaki normalny zespó³ wydaje tyle bestów?! (opieram siê na informacjach z wikipedii)

Niemniej, jestem baaaardzo zainteresowana nadchodz±cym wydawnictwem GB, a mianowicie maxi-singlem pt.: "Dance My Generation".

Ja w³a¶nie zaczê³am od Dance My Generation. Obejrza³am ca³y teledysk, liczy³am na co¶ ciekawszego, ale i tak mnie zainteresowali. Podejrzewam jednak, ¿e nied³ugo o nich zapomnê. XD'

Ostatnio edytowany przez Hikari (2012-12-13 16:59:22)

#9 2012-12-13 19:24:31

Karou

Ronin

6583285
Punktów :   

Monsun, jestem tak przygnieciona rozpadem 9GOATS BLACK OUT i tak niespodziewanym koñcem NEGA, ¿e sam hiatus, zw³aszcza zespo³u takiego jak GB nie robi na mnie wra¿enia~ Mo¿e to okrutne, no ale... Szkoda samego Sho, bo oprócz GB pracuje jako solowy artysta, a g³os ma nie najgorszy.

Hikari napisał:

Obejrza³am tylko jedn± piosenkê gran± przez nich "na ¿ywo" (o ile mogê to tak nazwaæ xD) i my¶la³am, ¿e to, i¿ muzycy nie graj± na instrumentach to tak jednorazowo, w ramach tego jednego utworu, a tu proszê...

Hahaha XDD GB ci±gle staraj± siê robiæ ludzi w konia i najczê¶ciej siê im udaje; pamiêtam w³asne zdumienie, gdy okaza³o siê, ¿e naprawdê nie graj± na koncertach.

Oczywi¶cie, rozruszanie publiczno¶ci to co¶ naturalnego ;). Tak siê zastanawia³am :p... no bo japoñska publiczno¶æ jest w porównaniu z europejsk± sztywna, prawda? Mo¿e GB odwo³uje siê do ¿artów niskich lotów i maglowanych motywów po to, by ¿ywiej zareagowali? XD

Co do samego "Memeshikute" - piosenka wpadaj±ca w ucho, przyznajê... ale ¿eby tyle tkwiæ na Oriconie? @_@ Mnie siê to w g³owie nie mie¶ci! Mnie - jako osobie zakochanej w nieco (ekhm ;)) ciê¿szych brzmieniach, wiem, ¿e w Japonii te realia s± inne. Dzisiaj w³a¶nie z ciekawo¶ci obejrza³am tê wersjê "Memeshikute" i nie powiem, u¶miechnê³am siê nieco, ale jako ¿e ju¿ mam dosyæ tej piosenki, to same rozumiecie...
Ten w br±zowych loczkach to Yutaka, gitarzysta, a ten w koku to basista Jun :).

Hikari napisał:

Wychodzi na to, ¿e na ka¿dy studyjny album przypada jeden best-of. Jaki normalny zespó³ wydaje tyle bestów?!

Ano w³a¶nie, Hikari - to nie jest normalny zespó³ ;). Z drugiej strony co im siê dziwiæ - maj± popyt, to i wydaj± besty wzbogacone ewentualnymi mixami.

O wow, dziêki! :3 Obejrza³am i samo brzmienie mi siê podoba, koncepcja te¿ :D Wiadomo, nie urwie mi to ty³ka, bo to GB, ale przyjemne, nie powiem ^_^. Podoba mi siê to szczere stwierdzenie na koniec :D. Ja o GB przypominam sobie okazjonalnie ;).

GACKT, "Mizerable"

#10 2012-12-16 20:52:38

Hikari

Gakusei

Punktów :   

Ja ju¿ o nich zapomnia³am. xD

Ano w³a¶nie, Hikari - to nie jest normalny zespó³ ;). Z drugiej strony co im siê dziwiæ - maj± popyt, to i wydaj± besty wzbogacone ewentualnymi mixami.

No tak... przeoczy³am to, ¿e nie jest to normalny zespó³. xD

Jakim cudem oni jeszcze istniej±, nie mam pojêcia. xD Zrozumia³abym, gdyby byli na scenie parê lat, no bo to co¶ nowego, innego, ciekawego, ale ile mo¿na? XD W ogóle sk±d siê wzi±³ pomys³ na zespó³? I czy od pocz±tku mieli tak pomys³ na siebie? Koncerty zawsze tak wygl±da³y?

Ciekawe, czy jeszcze wróc± po zawieszeniu dzia³alno¶ci...

#11 2013-04-14 12:47:33

Karou

Ronin

6583285
Punktów :   

Zespó³ nadal na hiatusie, ale Kiryuin Sho aktywny~

Jaki¶ czas temu bra³ udzia³ w projekcie GACKT'a "Camui Gakuen", gdzie podczas show przeplatanego oczywi¶cie utworami muzycznymi wcieli³ siê w rolê ucznia :D

http://oi47.tinypic.com/149qb95.jpg

http://visualioner.files.wordpress.com/2013/02/673034_original.jpg?w=620

Za¶piewa³ te¿ razem z GACKT'em piosenkê, któr± ten wcze¶niej wykonywa³ razem z HYDE do filmu "Moonchild" - "Orenji no Taiyou", niestety gdzie¶ zapodzia³am do niej link. Ale znalaz³am dwa zdjêcia:

Tu Sho próbowa³ chyba cosplayowaæ samego GACKT'a z teledysku do "Redemption" XDDD
http://visualioner.files.wordpress.com/2013/02/kirishotwitter12152012.jpg?w=620

http://ic.pics.livejournal.com/pyroyale/12491941/686276/686276_original.jpg

GACKT, "Mizerable"

• Index
  •  » G
  •  » Golden Bomober (brak biografi)
Shoutbox!

Facebook!

Stopka forum

RSS