Versailles
Choæ Versailles dopiero niedawno rozpoczê³o dzia³alno¶æ, grupa od samego pocz±tku spotka³a siê z zainteresowanie mediów, a liczba ich, tak¿e za granicami Japonii, fanów szybko ro¶nie.
W sk³ad zespo³u wchodz± muzycy znani w ¶wiecie visual kei, tacy jak KAMIJO (ex-LAREINE), który jest tak¿e twórc± konceptu „absolutne youshikibi (piêkno formy) brzmienia oraz ekstrema estetyzmu”. Wyra¿a siê on piêknymi kostiumami, teatralnymi wystêpami i muzyk± – melodyjnym metalem granym przez utalentowanych muzyków.
Wokal: KAMIJO
Gitara: HIZAKI
Gitara: TERU
Bass: MASASHI
Perkusja: YUKI
Byli cz³onkowie:
Bass: JASMINE YOU (umar³)
Oficjalna strona
Myspace
Twitter
The Revenant Choir
Lyrical Sympathy
A Noble Was Born in Chaos
CROSS GATE 2008 -chaotic sorrow-
NOBLE
the Art of "Propaganda"
PRINCE
PRINCE & PRINCESS
ASCENDEAD MASTER (Limited Edition Type I)
ASCENDEAD MASTER (Limited Edition Type II)
ASCENDEAD MASTER (Limited Edition Type III)
ASCENDEAD MASTER (Regular Edition)
Jubilee
NOBLE -LIVE-
Lyrical Sympathy -LIVE-
DESTINY -The Lovers-
Serenade
ASCENDEAD MASTER
Destiny -the lovers-
Aristocrat's Symphony
The Revenant Choir
Shout & Bites
The Love From A Dead Orchestra
Princess
God palace
After Cloudia
To by³ pierwszy zespó³, który tak szczerze pokocha³am. Zaczê³am go s³uchaæ jaki¶ miesi±c przed ¶mierci± Jasmina (w lipcu 2009). P³yta Jubilee strasznie mi siê podoba³a. Noble te¿. Ci±gle s³ucha³am piosenek Ascended Master, Aito Kanashimino Nocturne, Princess, Zombie i episode.
Uwielbiam ich image. To ¶wietny zespó³ z bardzo utalentowanymi muzykami (Hizaki! >/////<), jednak przera¿a mnie jak Kamijo ¶piewa po angielsku =="
Niestety po ¶mierci basisty zespó³ zacz±³ staczaæ siê na dno. Ich nowe piosenki s± coraz s³absze, pojawi³ siê u nich fanserwis i ta drama... "Onegai kanaete Versailles" jest najwiêkszym gniotem jaki widzia³am.
Niby Jasmine nic nie robi³ w zespole (nie komponowa³ muzyki, nie pisa³ tekstów), to gdy go zabrak³o ta muzyka straci³a co¶ co mnie do niej przyci±gnê³o. Duszê. Jasmine Yuu by³ dusz± tego zespo³u, dobrym duchem i gdy odszed³ Versailles przesta³o byæ sob±.
''Zespó³ visual kei Versailles -Philharmonic Quintet- og³osi³ na oficjalnej stronie, ¿e tej jesieni ruszy w ¶wiatow± trasê.
Pocz±tek trasy bêdzie mia³ miejsce we wrze¶niu w Azji, dalej zespó³ uda siê w pa¼dzierniku do Europy, a w listopadzie odwiedzi Amerykê Po³udniow±. Dok³adne miejsca i daty koncertów zostan± og³oszone wkrótce.
Bêdzie to pierwsza ¶wiatowa trasa zespo³u z basist± MASASHIm jako oficjalnym cz³onkiem, choæ koncertowa³ on ju¿ z Versailles za granic± jako muzyk wspieraj±cy po ¶mierci Jasmine You.''
Tak wiêc nie pozostaje nam nic innego, jak oczekiwaæ dat koncertów i liczyæ na to, ¿e mo¿e gdzie¶ pojawi siê s³ówko ''POLAND'' ^^
Versailles, czwarty zespol jrockowy, jaki poznalam, i od razu mnie soba zachwycili. Zasluchiwalam sie ich piosenkami calymi dniami. Podoba mi sie ich zupelnie inny styl, genialny wokal Kamijo, jego gleboki, aksamitny glos. No i stroje- uwielbiam je, po prostu przepiekne.
Wiesz Magic, nie do konca zgodze sie z toba , co do tego, ze po smierci Versailles zespol zaczal sie staczac na dno.
Na przyklad, gdzie ty widzisz wielka roznice miedzy brzmieniem w Masquerade, a The Revenant Choir? Albo mi sie cos rzucilo na uszy, albo jestem kompletnie glupia i nie znam sie na muzyce- ale, JA nie widze az takiej wielkiej zmiany XD Kazdy zespol ma lepsze i gorsze kawalki, tak jest tez w przypadku Versailles.
Jakos tak sie zlozylo, ze bylam na koncercie zespolu, po smierci Jasmine, i musze powiedziec, ze wystep wywarl na mnie kolosalne wrazenie.
Co do nowych piosenek, moze sa troche inne, ale wcale nie gorsze. Uwazam, ze Masashi swietnie wkomponowal sie do zespolu. Polubilam go wlasnie od wystepu, kiedy nie byl jeszcze pelnoprawnym czlonkiem. I czulam, ze do nich dolaczy, co mnie bardzo ucieszylo.
Co do Fanservice- nie uwazam, ze to cos zlego. Wiele zespolow uskutecznia takie zachowania na scenie, i jeszcze nikt od tego nie umarl...
Moim ulubiencami sa Kamijo, chociaz zakochuje sie jak typowy Narcyz, ale taka juz jego rola. No i Hizaki, najpiekniejsze stworzenie pod sloncem.
Co do nowej trasy- czekam, zeby pojawilo sie potwierdzenie, ze graja w Niemczech. Pojde ich jeszcze raz zobaczyc, bo ich wystep to piekne przedstawienie. Naprawde warto.
Dlaczego ja siê nie mogê przekonaæ do facetów w sukienkach, perukach i ich muzyki? Naprawdê próbowa³am polubiæ ten zespó³, ale z ka¿d± kolejn± piosenk± i ogl±dniêtym PV uzmys³awia³am sobie, ¿e to najwyra¼niej nie dla mnie.
Kolejny zespó³ na li¶cie moich ulubionych. Z ich muzyk± chyba najd³u¿ej musia³am siê oswajaæ, ale w koñcu zdobyli sobie moje uwielbienie xD Kocham ich styl i muzykê. Teksty maj± boskie^^ G³os Kamijo od pocz±tku mnie oczarowa³. A te stroje... Bo¿e, jak ja zazdroszczê Hizaki'emu tych sukni *-* sama chcia³abym mieæ takie xD
A co do Hizakie'ego to na pocz±tku by³am ¶wiêcie przekonana, ¿e to kobieta. Zreszt±, dziwicie siê mi? W tej fryzurze, sukni i makija¿u jest ³adniejszy od niejednej pani^^ Jak siê dowiedzia³am, ¿e jest facetem, my¶la³am, ¿e zemdlejê ;d Od tamtej pory podchodzê z przymru¿eniem oka do wygl±du wszystkich j-rockersów, a zw³aszcza przedstawicieli visual-kei ;p Ale nadal kocham Hizakiego, no a skoro jest facetem, to mogê sobie pozwalaæ na wiêcej... xD
¦mieræ Jasmine You, który by³ moim ulubionym i najpiêkniejszym cz³onkiem (jego te¿ kiedy¶ bra³am za kobietê xD) by³a dla mnie wielkim szokiem. Na prawdê ¿al mi, ¿e ju¿ nigdy nie zagra...;( Ale z tym, ¿e Versailles po jego ¶mierci siê stacza, to siê nie zgodzê. My¶lê, ¿e nadal idzie im ¶wietnie. Dalej cudownie siê prezentuj±, a Masashi dobrze sobie radzi. No i wspania³y wokal Kamijo... xD
Ale ja mimo wszystko zawsze bêdê têskniæ za Jasmine You... Swojego czasu zrobi³ na mnie ogromne wra¿enie i ju¿ nigdy go nie zapomnê ;(
Teledysk to raczej nic specjalnego ale pisoenka zapowiada sie calkiemneizle ! zw³aszcza od strony instrumentalnej ^^
Oprócz tego tzreab tez przypomnieæ ¿e wysz³a nowa p³yta Versallies ! Ja osobiscie jeszcze nie mia³am okazji jej przesluchac ale musze to jak najszybciej nadrobic ^^
Versailles : MASQUERADE PV KAMIJO ver.
HIZAKI ver.
TERU ver.
MASASHI ver.
YUKI ver.
mi³e urozmaicenie ale ja chyba jednak zostane przy wpsólnym pv xd
Street Teamy Versailles organizuj± projekt na urodziny dla Kamijo. Je¶li chcesz mu przekazaæ krótk± wiadomo¶æ wy¶lij j± na versailles_poland@hotmail.com. Posk³adam wszystkie wiadomo¶ci i przeka¿ê dziewczynie odpowiedzialnej za ten projekt. Wiad. zostan± naklejone na du¿y plakat. Zostanie on wywieszony 17.07 na koncercie Versailles. Macie czas do 25.06.
Jednocze¶nie uprasza siê, ¿eby nie pisaæ o tym po angielsku (szczególnie na titterze), bo ma byæ to niespodzianka, a Kamijo [podobno - dop. mój] zna angielski. Proszê, przeka¿cie tê wiadomo¶æ po fanach.
Ju¿ we wrze¶niu Versailles -Philharmonic Quintet- rozpocznie swoj± trasê Holy Grail, w ramach której zawita do Europy i Ameryki Po³udniowej, a tak¿e do Chin i Tajwanu. Europejska odnoga trasy rozpocznie siê 30 wrze¶nia w Rosji, a zakoñczy 15 pa¼dziernika we Francji.
Zespó³ wyst±pi równie¿ w Polsce - 10 pa¼dziernika w krakowskim klubie Kwadrat.
Informacje o biletach zostan± podane w ci±gu najbli¿szych dni.
zród³o : JaMe
Wybiera siê kto¶? :3 Je¿eli tak, to mog³abym podzieliæ siê z wami kilkoma pomys³ami od street temu, dotycz±cymi tego piêknego wydarzenia *^^* Bo ja ju¿ planujê co za³o¿yæ @___@"
Ano, a ¿e nowa jestem na forum, to chyba wypada napisaæ jakie¶ odczucia co do tego zespo³u~
No wiêc, Versailles jest moim ulubionym zspo³em sceny visual kei. Urzekli mnie swoimi tekstami oraz muzyk± któr± graj±. Fank± jestem od samego pocz±tku, lecz nie zna³am poprzedniej dzia³alno¶æi Kamijo w Lareine, niestety. albo i stety Szczególn± sympati± darzê Hizakiego. Jego kompozycje s± cudowne, mog³abym godzinami s³uchaæ Silent Knight a i tak by mnie nie znudzi³o~ Je¿eli chodzi o ich now± p³ytê, to jest doprawdy cudowna X3 Pocz±tkowo nie by³am pod wra¿eniem, jako i¿ samples mnie nie zachwyci³y. Brakowa³o mi tej takowej liryczno¶æi.. Aczkolwiek po dok³adnym przes³uchaniu ca³ej p³yty i wielogodzinnym ogl±daniu bookletu, jestem pod OGROMNYM wra¿eniem. Widaæ, ¿e w³o¿yli w ten album wiele pracy, wszystko jest bardzo dopieszczone~ I naprawdê mog³abym gadaæ o nich godzinami, rozwodziæ siê na temat ich starych p³yt i przede wszystkim o urakizoku, czyli czego¶ co mog³abym ogl±daæ godzinami, g³ównie ze wzgldu na Kayê i Kamijo ale teraz ju¿ serio koñczê tego mega d³ugiego posta, no ! XD"
Ostatnio edytowany przez Kyuu (2011-07-14 19:32:06)
Oto utwór wykonany przez teru ku pamiêci Jasmine:
TERU /「for you」
Naprawde uwazam ze to wspanile ze wciaz nie zapomnieli o swoim koledze z zespo³u ! Utwor jest napwrade przesliczny!